zaterdag 31 oktober 2015

CONCLUSIE

Het totale gewichtsverlies MET en ZONDER producten verschilt 0,5 kg in voordeel van zonder producten.
De enige conclusie die hier getrokken kunt worden is dat de producten niet hebben gewerkt voor waar ik ze voor aangeschaft had – afvallen.
Ik zal niet beweren dat de producten nooit werken, want dat kan ik simpelweg niet aantonen. Overigens heeft niemand ooit aangetoond of de producten wel of niet werken, zo schrijft afslankringen.nl zelf:
“Artikel 16 – Disclaimer”
Bij het akkoord gaan van deze algemene voorwaarden ben ik, consument op de hoogte net als ik weet wat er in de “disclaimer” staat vermeld. Ik weet dat de ondernemer niet kan garanderen dat het product zal werken noch dat welke producten dan ook wetenschappelijk of medisch zijn getest of bewezen. Het product kan een hulpmiddel zijn, garandeer nooit dat het enige werking heeft op het lichaam noch verantwoordelijk is voor mogelijke bijwerkingen. Ik, consument ben me daar van bewust en koop hierbij het product en zal geen beroep doen op de “Niet tevreden, geld terug” module noch proberen dit te starten.
Ik heb wel gemerkt dat het hongergevoel afnam door het gebruiken van de patch pleister. Dus wat ik denk, is dat mensen die geen aangepaste dieet hebben en veel (vr)eten in loop van een dag, wel degelijk baat kunnen hebben bij het gebruiken van de patch pleisters. Deze mensen zullen waarschijnlijk minder ‘snaaien’ en zullen daardoor ietwat afvallen. Ik heb een zeer uitgeklede dieet en ik kan het niet permitteren om nog minder te gaan eten.
Waarom sommige mensen toch resultaten bereiken bij deze producten komt vermoedelijk door het placebo-effect. Doordat je bewust bent van de 'behandeling' en geloofd in de werking van het product, kun je onbewust je gedrag veranderen waardoor je minder calorieën gaat consumeren, of meer gaat bewegen.

Mijn intentie met deze test, was voor me zelf uitzoeken of het zou werken. Hoe gaaf zou het nou geweest zijn als deze producten echt werkte? Dan hadden we hét middel gevonden tegen overgewicht, en zou er niemand meer zijn met zware obesitas. Helaas te mooi om waar te zijn.
Ik kan maar een tip geven aan de mensen die af willen vallen: ieder pondje gaat door je mondje. Ik ben begonnen met koolhydraat-arm eten. En het werkt super! Geen garantie natuurlijk dat het voor iedereen zo goed zal werken, maar de aanpassing ligt volledig in wat je eet.
Voor de mensen die het toch zelf willen uitproberen, ga dan alstublieft goed googelen. Als je goed kijkt kan je de zelfde producten kopen op internet voor een appel en een ei. Ik heb de ringen gevonden voor €2,90 (en €0,30 op aliexpress) en de patch pleisters (voor 30 dagen!!) voor €12,95, en ik heb maar 5 minuten gezocht. Ik heb bijna €75 betaald voor 20 dagen!

Mijn onderzoek houdt echter niet helemaal op hier.
Bij het bijhouden van de dagboek keek ik regelmatig op de web pagina én de facebookpagina van afslankringen.nl, je moet immers de ins- en outs weten van het product wat je aan het testen bent. Ik heb lang getwijfeld of ik hier moest melden wat ik tegen gekomen ben, maar ik vind dat jullie ook recht hebben om te weten welke praktijken er gevoerd worden.
Waar het mee begon was dat ik nogal vaak een reactie voorbij zag komen van ene “Ruben en Carlijn” op de facebookpagina van afslankringen.nl. Ik ben iets verder gaan kijken, en binnen een mom van tijd ben ik minstens 25 opmerkingen van Ruben en Carlijn tegen gekomen. En ik moet hierbij even vermelden dat ik maar een uur aan het kijken ben geweest, anders had ik waarschijnlijk veel meer gevonden. De reacties zijn opmerkelijk, want de ene keer is ze 5kg afgevallen, de volgende keer 4kg en daarop weer 3,5kg. Vreemd toch? Eerst 5kg afvallen en vervolgens weer aankomen, of hoe moet ik dat zien?
Ik kon me tevens nog herinneren bij de betaling van de producten, dat ik het geld over had gemaakt aan RUCA Sales. Zou het zo zijn dat dit zou staan voor Ruben en Carlijn? Er is maar een manier om hier achter te komen, en dat is door een uittreksel te doen in de kamer van koophandel.
De eigenaar van het bedrijf is ene heer van Diermen. Ik heb vervolgens in de vriendenlijst van Ruben en Carlijn op facebook gekeken, en daar kwam ik Ruben van Diermen tegen. Ruben heeft een relatie met Carlijn Velthuis. Carlijn is ook iemand die een positieve reactie heeft achtergelaten op de afslankringen facebookpagina. Bovendien is afslankringen.nl gevestigd in Almelo. Laat het nou precies zo zijn dat Ruben en Carlijn woonachtig zijn in Almelo. Toeval?
Tevens heeft deze Carlijn 2 keer een winactie gewonnen! Nota bene van hen eigen producten!!!
Volgens mij is het helder, of met andere woorden; ik voel me goed in de maling genomen! Ik vind het alles behalve integer! Sterker nog, het riekt naar malafide praktijken.
Ik snap dat 2 jonge mensen hen bedrijf bekend wilt maken, en dat men dit doen door bepaalde producten te promoten. Een ietwat agressieve verkoopmethode, maar dat is eigenlijk door de vingers te zien. Maar wat er hier gebeurd is, is gewoon pure oplichterij.
Wat ik verder tegen gekomen ben zijn positieve reacties van ene Johan Baks. Bij het verder inzien van deze facebookaccount blijkt het dat dit een nepaccount is. Vermoedelijk (maar niet bewezen!) beheert door Ruben en Carlijn. Johan beweert een man te zijn, “zijn” account vermeld echter anders. Tevens is Johan, net als Carlijn, nogal in de war over zijn gewichtsverlies. Het ene moment is hij 8 kg kwijt geraakt en het volgende moment moet hij nog zijn producten ontvangen.

Ik ben benaderd door een aantal mensen. Zowel openbaar op mijn facebookpagina als ik een privé bericht. Men geven aan dat negatieve reacties verwijderd worden. Niet alleen dat; mensen die herhaaldelijk negatieve reacties plaatsen worden ook geblokt. Het verbaasd me inmiddels niet na wat ik gevonden heb. Ik heb dit daarom een tijdje gemonitord, en inderdaad negatieve recensies worden verwijderd.

Blijkbaar is afslankringen.nl, ofwel RuCa sales niet op de hoogte van de wetgeving Reclamecode Social Media (RSM).
Deze regelgeving bestaat sinds 1 januari en verbiedt bedrijven om misleidende reviews te plaatsen of alleen positieve recensies te selecteren, zonder dit vooraf te melden. Zo mag een fabrikant geen mensen inhuren om het nieuwste product aan te prijzen op recensiesites if de meest slechte recensies deleten.
Artikel 4. Manipulatieverbod
a. Het is verboden berichten of andere uitingen op social media zodanig te bewerken dat de gemiddelde consument hierdoor kan worden misleid.
b. Indien de Adverteerder berichten of andere uitingen op social media bewerkt of laat bewerken ter aanprijzing van een product, dienst of activiteit van de Adverteerder of derde, dient de Adverteerder dit op duidelijke en toegankelijke wijze kenbaar te maken. 
c. Indien berichten of andere uitingen op social media worden gewijzigd, geselecteerd of vergeleken in het kader van de aanprijzing van een product van de Adverteerder of van een derde, dient de Adverteerder al het nodige te doen om de aard van de Relevante Relatie duidelijk te vermelden. 
d. Het is de Adverteerder verder niet toegestaan systematisch en in bulk valse / niet-bestaande identiteiten aan te maken en/ of te gebruiken om via social media te berichten over een product en/of dienst. 

Dit is voor mij dan ook genoeg aanleiding geweest om een klacht in te dienen bij stichting reclame code voor misleidende reclame, fraudehelpdesk.nl en de consumentenbond.

Lieve mensen, mijn advies is: DOE HET NIET, koop geen producten bij dit bedrijf. De producten werken niet of in ieder geval minimaal!

Tot slot, alle foto’s van mijn bevindingen heb ik hier onder toegevoegd. Inmiddels zijn een groot deel van de reacties van de facebookpagina verwijderd, waarschijnlijk is het meerdere mensen opgevallen dat Ruben en Carlijn nogal vaak een reactie plaatste. En diverse facebookaccounts zullen wel aangepast zijn qua privacy of misschien zelfs verwijderd zijn. Maar de foto’s zeggen genoeg…


Ik wil nog iedereen veel succes wensen met hen strijd tegen de kilo’s. Ik ga de mijne winnen, maar dat zonder de producten van afslankringen.nl!Op 6 juni: 2 kg kwijt
Op 20 juni: 4 kg kwijt
Op 25 juni: 3.5 kg kwijt
Op 12 augustus: 5 kg kwijt
Op 2 september: 3.5 kg kwijt
-       Huh? Beetje last van Jo-Jo effect?
Op 2 september: “Nee ik heb ook geen aandelen”.
-       Nee? Weet je dat zeker?

Uittreksel Handelsregister (KvK)

Facebook profiel van Ruben (van Diermen) en Carlijn (Velthuis)
-       Ruben: gespecialiseerd in conversie-optimalisatie met consumentenpsychologie en neuromarketing. Een analist die het koopbrein bepaald. Gewoon eng als je het aan mij vraagt!

Winactie van Carlijn. Mazzelaar, 2 keer winnen hee!
-       Wel grappig dat het ‘een volger’ opgevallen is (zie opmerking in de foto in het midden onderaan).

Op 28 juni: Binnen 1 week, 1.5 kg kwijt (vrouw moet nog beginnen)
Op 12 juli: 5 kg kwijt
Op 30 juli: 4 kg kwijt (vrouw 5 kg kwijt)
Op 6 september: Samen bijna 7 kg kwijt (huh? Op 30 juli was het toch 9 kg?)
Op 9 september: Opnieuw begonnen en wederom binnen 1 week 1.5 kg kwijt (vrouw moet wederom nog beginnen)
Op 24 september: 3 kg kwijt (vrouw 5 kg kwijt)
-       Ook al een beetje last van Jo-Jo effect?

Is Johan nou een man of een vrouw? Of weet ‘hij’ het zelf niet?

Vragen die zomaar verdwijnen?
-       Let ook even goed op de naam; Shahra… Waarom Ruben taggen hier in? 

Oeps! Welke verbinding heet Shahra met afslankringen.nl? Medewerker, buurvrouw?
In ieder geval ook een gelukkige winnares van het product. Bijzonder… 

In ieder geval kent Shahra Ruben en Carlijn zo goed dat ze facebookvriendjes zijn van elkaar. Toch wel leuk hé?


Like mijn Facebook pagina en deel het bericht 'conclusie', deze praktijken moeten stoppen!!

https://www.facebook.com/Afslank-ringen-1223264037687470/


16 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben weer eens veel te naief....heb net n aantal dingen besteld.. Dan moet ik maar echt gaan sporten :( kan me vriend alweer zeggen ik zei t toch! In t nieuwe jaar ga ik gelijk naar ze bellen. Niet goed geld terug garantie zeggen ze.. Begin te twijfelen of dit ook waar is. Misschien dit artikel van jou opsturen naar undercover in nederland ;) ik ben namelijk ook verder gaan googlen toen ik de naam johan baks wel erg vaak voorbij zag komen... groetjes laura

Afslank ringen zei

Als je de algemene voorwaarden artikel 6 kan je zien hoe je kunt retourneren. Maar als ik zie hoe veel mensen door dit bedrijf opgelicht word, twijfel ik ernstig of jij je geld terug zal krijgen :-(
Mijn blog is al heel ver, maar ik geloof dat karma ze uiteindelijk wel zal vinden. What goes around, comes around ;-)
En sporten, brrrrrrrrrr hahaha. Gewoon lekker koolhydraat-arm gaan eten, zit inmiddels op -28 kg.
Groetjes Suus

Anoniem zei

oplichtingspraktijken van Ruben en Carlijn gaan nog steeds door. vanavond in Radar: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/15-02-2016/afslankteenringen/#1

Anoniem zei

Super, dat je alles hebt door kunnen spelen via tv media radar,ik heb gekeken. Heb daarnet voor mijn 60euro aan bestelling samen gepakt,en een mail verstuurd om mijn centen terug te verkrijgen.ik vind je een super vrouw! Met sterke doorzettingsvermogen, blij dat je voor ons allen opkwam!

Anoniem zei

Met alle respect maar hoe dom ben je als je deze onzin überhaupt geloofd? Gewoon sporten en minder eten, dat gejank over een afslanking die niet werkt kan je beter omzetten in actie. Myfitnesspal is een supergoede app om bij te houden wat je eet en gewoon 4x per week trainen, geen excuses gewoon werken. Dat gezeik altijd, niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor het al dan wel of niet afvallen, ik heb geen tijd of ik vind het moeilijk of ik heb zwakke knieën etc. is allemaal gelul en smoesjes. Als je een blog kan tikken kan je ook sporten.

Anoniem zei

Tja

Anoniem zei

U heeft 14 dagen bedenktijd dat is altijd zo ook in winkels. Dit staat
ook vermeld in de Algemene voorwaarden waarmee u akkoord bent gegaan
tijdens uw aankoop. Ik kan u de zending nogmaals opsturen maar ik kan u
het geld niet retour sturen.

Voor verdere vragen mag u ons altijd bellen op 00319001712
Groet,

Carlijn
Afslankringen.nl

m.b.schreef op 2016-03-14 11:23:
> M B
> 07-03-2016 @ 09:59Goeie morgen,
> Met B.M
> U vroeg de gevens van mijn bankrekening.
> Hierbij :
> B.M
> Bic
> IBAN BE
> Aub
> Mvg
> Nog een prettige dag verderAFSLANKRINGEN
> 07-03-2016 @ 09:32Beste M.,
>
> Graag zou ik u bankrekening nummer willen om het verder allemaal af te
> handelen.
>
> Vriendelijke Groet,
>
> Monique
> Afslankringen.nl [1]M.B
> 05-03-2016 @ 20:45Hallo, ik heb mijn producten via de post aangetekend
> teruggestuurd naar het door u opgegeven adres mevrouw Carlijn.
> Dank voor de eerlijkheid niet tevreden geld terug. Heb van alles een
> foto genomen,jammer dat ik het hier niet kan bijvoegen. Der zijn 5
> pakken detox pleisters die in volledige ongebruikte verpakking naar u
> terug gestuurd zijn van het bedrag van 61.13euro
> ORD32787 28-12-2015
> En nog eens 2 pakketten detox pleisters, ongebruikt! Van ORD11402
> 01-10-2015. 53,85euro
> Beiden op mijn naam B. M
> Gelieve alles terug op mijn rekeningnummer te storten waarmee ik u
> betaalde via het bankcontact systeem.
> Mvg
> B.M AFSLANKRINGEN
> 22-02-2016 @ 09:08Beste M,
>
> Onze detox pleisters waren wel goed en als u ze niet heeft gebruikt
> mag u ze retour sturen.
> Dit kunt u doen na:
> Afslankringen.nl [1]
> Twentepoort 34-6
> 7609 RG Almelo
>
> Groet,
>
> Carlijn
> Afslankringen.nl [1]M.B
> 17-02-2016 @ 23:58Hallo Carlin,
> Zie vorig ticket ivm de detox pleisters die niet ok zijn. Ik stel me
> nu toch wel serieus vragen hoe jullie communicatie verloopt?
> Maaike reageerde positief en gaf toe dat jullie minder goede detox
> pleisters hebben /hadden.
> Ik vraag nu gewoon mag ik mijn centjes terug, want ik ben niet
> tevreden.
> Dank voor u begrip.
> Mvg B.M. AFSLANKRINGEN
> 17-02-2016 @ 11:55Beste M.
>
> Onze detox pleisters zijn wel goed. We hebben altijd dezelfde detox
> pleisters. Heeft u de pleisters gebruikt? Wat bedoeld u precies met
> dat de pleisters niet goed zijn?
>
> Groet,
>
> Carlijn
> Afslankringen.nl [1]M.B
> 16-02-2016 @ 19:29Hallo,
> Ik kreeg vandaag goed u mail ivm deze order,dat de detox pleisters
> niet goed waren enz... Nu wat moet ik dan met deze detox pleisters die
> nok zijn,als u andere zal opnieuw opsturen? En eigenlijk Had ik ergens
> toch wel liever mijn centjes terug.
> Kijk ik wil ze wel nog proberen, maar hoop dat ze dan ok zijn zoals de
> 1ste keer.
> Als niet zo Is laat ik het weten.
> Mvg
> B. M
>
> Verzonden vanaf mijn Sony Xperia™-smartphone
>
> ---- Afslankringen schreef ----
>
> AFSLANKRINGEN
> info@afslankringen.nl
> www.afslankringen.nl [2]
> Mijn account [3] | Contact [4]
>
> INFORMATIE OVER UW BESTELLING.
>
> Beste M,
>
> We zien dat uw producten retour zijn gekomen. Echter is dit niet
> binnen de 14 dagen bedenktijd. Voor vragen en of adviezen kunt u ons
> bereiken op 00319001712.
>
> Groet,
>
> Carlijn
> Afslankringen.nl
>
> Met vriendelijke groet,
>
> Maaike Jacobs
> Afslankringen.nl
> Tel: 0900-1712
>
> Over Afslankringen [5] | Algemene voorwaarden [6] | Disclaimer [7] |
> Privacy Policy [8] | Verzenden & retourneren [9]
> Copyright 2016 | Afslankringen [2]
>
> Afslankringen | Twente poort Oost 34 - 6 | 7609 RG Almelo | ,
> Nederland

Anoniem zei

Hallo bedankt voor dit alles te plaatsen zodat iedereen het weet hoe het werkelijk aan toe gaat.. Ikzelf had een bestelling gedaan en was verkeerd en had die terug gestuurd.. Dat Was rond de 20/01/2016 ... Sinds die tijd doe ik niks anders dan bellen en mailen waarom ik nog steeds mijn geld niet ontvangen heb.. Altijd dezelfde antwoord dat er een nota word gemaakt en doorgegeven aan de verantwoordelijke .. Die zal mij dan contacteren .. Nooit iets gehad.. Sorry op 16/03 kreeg ik een mail dat het geld is overgemaakt op de rekening.. Heb een paar dagen gewacht nog steeds niks, een week of 2 gewacht nog steeds niks.. Weer bellen weer hetzelfde verhaal.. Nu nog steeds heb ik niks ontvangen.. Wat kan doen? Mvg B

Afslank ringen zei

Hallo B

Ben jij bekend met de facebook pagina van mij? https://www.facebook.com/Afslank-ringen-1223264037687470/

Als jij mij daar een bericht stuur, zal ik jou helpen.

Mvg,
Susanne

Jennefer Luyt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jennefer Luyt zei

Goede morgen iedereen.

Ook ik blijk grof opgelicht te zijn.
Na de mooie verhalen van een vriendin van min heb ik op de site afslankringen.nl 2 bestellingen gedaan een van €76,80 op 19 mei en €85,70 op 24 mei 2016. Ik heb de producten uit geprobeerd maar bleek zwaar alergisch voor alle producten. Ik heb contact gezocht met hun en ze vertelde mij het retour te sturen dat ik mijn geld terug kreeg. Zo gezegd zo gedaan alles wat ongeopend was heb ik op 1 juni retour gestuurd en op 2 juni kreeg ik mail dat ik contact op moest nemen met hun vragen naar ruben ivm uitleg waarom ik het retour gestuurd had, die zelfde middag heb ik gebeld en kreeg die man meteen in 1 keer te pakken niet in de wacht niks. Die ruben beloofde mij het geld uiterlijk maandag terug gestort te hebben op mijn bank. Ik heb een week later weer gebeld ivm dat ik niks binnen had en heb 15 min in de wacht gestaan als eerst wachtende en heb toen opgehangen, dat heb ik diverse malen herhaald op diverse dagen en tijden ivm dat ik mijn geld terug wil. Tot op heden nog steeds niets gehoord. Toen heb ik 3 weken terug contact gezocht met money Paymens waar het geld naar toe gestort was. Die hebben hun gemailt en ze kregen mail terug dat ik een 06 nummer mocht bellen ook dat heb ik gedaan nog steeds geen gehoor. Nu net heb ik weer gebeld naar de 06 en 0900 en weer geen gehoor denk zal hier eens wat plaatsen want ik ben het bureau money Paymens die niks voor me kan doen en afslankringen.nl zo beu er moet wat aan gedaan worden. Ik heb inmiddels veel geld aal her bellen verloren €150,= voor het in de wacht staan en dan het geld van het retour sturen €7,95 en het geld van de producten die ik terug zou krijgen waar ik nu al ruim een maand mee mezig ben en nog steeds niets ontvangen heb.
Er wordt wel gezegd doe aangifte maar hoe ik heb alleen de rekeningen in mijn mailboot en de mail dat ik hem moet contacteren over mijn retour zending das neem ik aan nooit voldoende om aangifte te doen van oplichting. Kunt u mij misschien helpen?
Ik hoop spoedig van u iets te horen.

Mvg Jennefer

Afslank ringen zei

Hoi
Ja ik kan je zeker helpen. Maar het makkelijkste is, als jij mij een bericht stuur op mijn "afslank ringen" facebook pagina. Heb jij deze al gevonden?
Groetjes Suus

Anoniem zei

Nou lekker site zijn jullie,ik wordt gedreigd dat ik moet betalen. Terwijl ik de product binnen 3 dagen hebt geannullerd. Op fb site heb ik mijn verhaal gedaan. Jullie hebben het verwijderd en ook nog is geblokt. Als jullie niet tegen kritiek kunnen stoppen jullie maar is nergens voor nodig als je geen antwoord op je vraag krijgt. Ik heb 2 dagen achter me kaar gebeld 2 x 45 min gewacht omdat het werd gezegt u bent de eerst wachtende. Tel gesprek begin van 70cent pm plus telefoonkosten op kan lopen tot 35 euro.

Loes zei

Ik ben net ook uit hun fb gezet na negatieve reactie wie weet of ik product terug kan sturen??ik heb nog niet betaald!

Loes zei

Ik ben net ook uit hun fb gezet na negatieve reactie wie weet of ik product terug kan sturen??ik heb nog niet betaald!

Anoniem zei

Deze vieze oplichters verblijfen op de canarische eilanden ps een vijand